Bernina

Bernina e синоним на Швейцарско качество и здравина. В края на 19 век Karl Friedrich Gegauf създава нов път за бродировъчни машини за монограми. Скоро неговият бизнес просперира. По-късно измисля първата машина за подгъв, която е предизвикала сензация в Швейцария и по цял свят. Изобретателността, предприемчивостта и безусловното желание да предлага на своите клиенти качество са все още най-важните условия за Bernina. Това е причината марката да е един от водещите производители на шевни и бродировъчни машини. Локализирана от над 120 години в Steckborn, Швейцария името Bernina не се е появило случайно. Марката носи името на най-високият връх в източните Алпи Piz Bernina - 4000 м. Името е символ на непрекъснатия стремеж за достигане на най-високите инженерни и технологични възможности. 

През 1893 г. Karl Friedrich Gegauf изобретява пъвата шевна машина за подгъв. Тази машина е можела да шие 100 бода/мин. Това е била единствената машина от този тип и е предизвикала голяма сензация в световен план.

През 1900 г. се основава фабриката и в нея са заети 70-80 души. Машините започват да добиват широка популярност и вече се продават по цял свят.

През 1932 г. са произвежда първата домашна шевна машина Bernina в завода в Steckborn. Логото й съдържа заоблено А и се вижда на фона на лъскавия черен лак на машината. Съименникът на фирмата е Piz Bernina, най-високият връх в Източните Алпи.

През 1938 г. е създадена първата зиг-заг машина. 

През 1945 г. се появява първата портативна зиг-заг шевна машина. 

През 1954 г. компанията произвежда и патентова клип системата за лесно поставяне на крачето и функцията за полуавтоматичен илик.

През 1963 г. Bernina представя и патентова лоста за повдигане  на крачето с коляно. 

През 1971 г. на пазара излиза модел Bernina 830 , която е първата шевна машина с електронен педал. Този модел става топ модела на 70-те и  остава най-добре продавания модел за следващите 11 години , остава с легендарен статус и до днес.

През 1982 г. излиза на пазара Bernina 930 с еластични програми и специален мощен мотор.

През 1986 г.  Bernina произвежда модел 1130 - първата компютърна шевна машина с автоматичен илик и памет.

През 1988 г. под ръководството на правнукът на създателя на  Bernina Hanspeter Ueltshi, марката се развива като емблематична за куилтинга в Америка.

През 1989 г. Оdette - внучката на създателя на Bernina създава името Bernette - комбинация от първото й име и марката. Моделът 1230 има разширена памет и напълно автоматичен илик.

През 1993 г. Bernina прави множество иновации. Топ моделът 1630 предлага 9 мм. ширина на тигела, над 400 програми, монограми, 5 Азбуки.

През 1998 г. е създаден първият компютър шевна машина Bernina Artista 180 и компанията окончателно навлиза в компютърната ера.

През 2001 г. много бутони украсяват машините Bernina. Топ модела Activa 145 е окомплектована с CPS софтуер за собствени настройки. Сканирани изображения може да се конвертират в бродерии с помощта на софтуера.

През 2002 г. на пазара е първата компютърна шевна машина с операционна система Microsoft Windows , с вход за CD, LCD дисплей и памет.

През 2004 г. Bernina  утвърди BSR регулатора на тигела за еднаква държина при свободно движение на крачето.  BSR печели награда

"Най-добър иноватор" от А.T. Kearney , Aurora 440 , която е окомплектована с това краче става най-предпочитаната машина за куилтиг по цял свят.

2006 г. е година на прогрес за компютърните машини. Новите Artista 640 и 730 приличат все повече на компютри с много бродировъчни тигели, с вграден бродировъчен софтуер, с тъчскрийн и т.н.

2009 г. е най-добрата за Bernina - моделът 830 е най-голямата и бърза машина, която Bernina е произвеждала. Само за този продукт фирмата е патентовала 15 устройства. 

Това е годината и на следващата награда за Швейцарски технологии - за устройството за рязане и софтуера за рязане - с тях могат да се създават дизайни за първи път и след това да се изрязват с машината.  

През 2011 г. се представя новата 5-та серия 530, 550 и 580 , която показва новата визия и имидж на марката.

През 2012 г. излиза 7-ма серия висок клас машини за куилтинг и бродиране. 7-ма серия представя за първи път в света най-добрата грайферна технология, която е патентована. Креативността има нови измерения - комбинация от бродиране и изрязване, PaintWork  или Crystalwork.

През 2013 г. се създава най-сложният модел 880 , който съдържа зашеметяващи функции.

През 2014 г. Bernina представя новите софтуери с триизмерни 3D ефекти като PunchWork, StumpWork, Trapunto и Raised Satin. Произвежда се и модел Е 16 - първата многоиглова бродировъчна машина, която представя последните бодировъчни технологии, висококачествени технологии и индустриална здравина.

През 2015 г. се създават два модела куилтинг машини с дълго рамо Q24 и Q20. 

През 2016 г. е достъпен модел 700 само за бродерия. 


шевна машина Bernina 325
Новия модел Bernina 325 - семпъл, изобретателен, стилен !  Моделът ще ви очарова със своя стил, лесно и бързо вдяване на конците, регулиране на скоростта на шиете, запаметяване на желани програми и бързото им повторно използване, лесно запаметяване на променени настройки, голям избор на декоративни програми и програми на кръстат бод, автоматично шиене на илици със специално краче  и др.  ..
Новия модел Bernina 325 - семпъл, изобретателен, стилен ! ...
1,245.00лв.
шевна машина Bernina B330
Bernina B330 осигурява реален успех за реализиране на вашите продукти и прецизност дори от първия бод. С модела резултатите винаги са висококачествени. Големият брой памети, вградени в машината, осигуряват запазване на собствени комбинации от програми и бърз достъп до тях винаги, когато искате да ги зададете отново.     ..
Bernina B330 осигурява реален успех за реализиране на вашите продук...
1,590.00лв.
шевна машина Bernina B350 Patchwork edition
Bernina B350 предоставя наистина уникално шевно изживяване. Тя определя новия стандарт в дизайна. Стандартните аксесоари включват голяма масичка за допълнителна шевна повърхност, практична система за повдигане на крачето с коляно, така че ръцете са свободни да придържат плата, краче за горен транспорт, краче за куилтинг и краче за пачуърк. Мощния DC мотор подава непрекъсната енергия към иглата без значение от дебелината на плата - машината не забавя при преминаване през по-дебели участъци, а поддържа силата еднаква. С новата технология на крачето за автоматичен илик се изработват не само еднакви и точни по големина илици, но и красиво оформени по цялата им дължина. Професионалните крачета елиминират вибрациите от машината и произвеждат перфектен тигел.  Многото декоративни програми , двете азбуки, богатият аксесоар с крачета са ресурсите за вашите креативни шевни проекти.   - 115 операции, вкл. 2 азбуки, вкл. 11 програми за куилтинг - краче за горен транспорт с 3 сменящи се основи и с 2 бр. водачи-ляв и десен за успоредни тигели - вградени LED светлини - DC мотор - масичка за допълнителна шевна повърхност - LCD дисплей - професионални крачета - лост за повдигане на крачето с коляно - старт/стоп бутон с възможност за шиене без педал - функция за начало и край на програмата - програма за зашиване на копчета - едностъпков илик със система за автоматично определяне на размера на илика - автоматична вдевачка - позициониране на иглата в горно/долно положение - максимална скорост на шиене 900 бода/мин. - регулатор на скоростта - 9 позиции на иглата - 3 ножчета за отрязване на конците - памет с 30 места за съхраняване на собствени комбинации - регулиране на дължината на тигела (от 0 до 5 мм) - регулиране на ширината на тигела (от 0 до 5.5 мм) - регулиране на опъна на конеца - зачистващи тигели - еластични тигели - украсителни тигели - възможност за шиене с двойна игла за имитация на покривен тигел - свободно рамо за кръгово шиене на крачоли, ръкави и др. - масичка за допълнителна шевна повърхност - 2 години гаранция ..
Bernina B350 предоставя наистина уникално шевно изживяване. Тя опре...
1,690.00лв.
шевна машина BERNINA 480
Новия модел Bernina 480  - сила, скорост, перфекционизъм и лесна работа !   Този нов модел на Bernina предлага 994 бр. програми,  9 мм. зиг-заг и по-голяма дължина на тигела до 6 мм., новия Bernina грайфер с Jumbo совалка за 70% повече конец на калерката, back-kick функция на педала за повдигане и сваляне на иглата или автоматично отрязване на конците, 11 вида илици, 21 програми кръстат бод, 5 вида Азбуки,  и мн.др.!  ..
Новия модел Bernina 480  - сила, скорост, перфекционизъм и лес...
2,465.00лв.
шевна машина Bernina 540
Силна, бърза и прецизна шевна машина ! Шиене на обемни проекти с лекота ! Перфектна за декорации ! Съвместима с бродировъчен модул ! Перфектната машина за страсти шивачи !  Този нов модел на Bernina предлага новия грайфер с до 70 % повече конец на калерката, който спестява повече време за и предлага по-високо качество на шиене, 1048 програми, back-kick функция на педала за повдигане/сваляне на иглата или автоматично отрязване на конците, повече разстояние отдясно след иглата 215 мм. , регулиране на ширината на тигелите до 9 мм. и на дължината до 6 мм. , on-screen помощ винаги, когато ви е нужна, 10 см. цветен дисплей, 12 LED лампички на различни позиции и възможност за високочествено бродиране с допълнителен бродировъчен модул. ..
Силна, бърза и прецизна шевна машина ! Шиене на обемни проекти с ле...
2,999.00лв.
шевна машина Bernina 590
Шиене, бродиране и куилтинг - толкова е лесно с новата Bernina 590 ! С горен транспорт ! Този нов модел ще ви предложи повече свободно време за вас, като ви спестява време от честото навиване на долния конец с новия грайфер Bernina hook с по-голяма совалка, която побира до 70 % повече конец, с бутони за повдигане на крачето и за отрязване на конците, по-бърза скорост на шиене и същевременно тиха работа.  Моделът предлага голям цветен дисплей за пи-лесна работа и по-добра видимост.  Може да шиете тънък шифон или дебела кожа, много пластове различни видове материи, бързо, като професионалисти, благодарение на вградения горен транспорт !    Машината има 1774 бр. програми, вкл. 9 вида Азбуки, кръстати и куилтинг тигели, 9 мм. регулиране на ширината на тигела и 6 мм. на дължината на тигела.  ..
Шиене, бродиране и куилтинг - толкова е лесно с новата Bernina...
4,340.00лв.
Бродировъчен модул за Bernina  500/535/540/570/590 New Models
Бродировъчен модул към серия 500  -  Bernina B540 и B590Моделите В540 и 590 могат да се окомплектоват с бродировъчния модул. Имате огромен избор от атрактивни бродерии, с които може да правите дори сложни комбинации върху вашите проекти, чрез лесното им избиране от тъчскрийна.Комплекта съдържа: кабел, комплект игли и конци, 2 бр. гергефа, краче за бродерия, щаблони за позициониране на мотива върху плата...
Бродировъчен модул към серия 500  -  Bernina B540 и B590М...
1,290.00лв.
бродировъчен автомат Bernina 700
Нов модел бродировъчен автомат!  Новата модерна серия 7 на Bernina е окомплектована с много нови функции и програми. Моделът се предлага с новия грайфер Bernina hook, който побира до 70 % повече конец на калерката и осигурява по-продължително бродиране без прекъсване за навиване на долния конец. Машината има удължена работна повърхност за обемни проекти, нова функция за точно позициониране на дизайна върху плата, по-висока скорост на бродиране, по-голямо поле на бродиране 400/210 мм., четене на всички най-известни бродировъчни формати и вградени 18 вида Азбуки.  ..
Нов модел бродировъчен автомат!  Новата модерна серия 7 на&nb...
4,999.00лв.
Quilting шевна машина  Berninа B 560
- Quilting шевна машина - Новост - ротационен грайфер - ЕСО режим - 700 бр. шевни програми + 5 Азбуки за шиене - 11 вида автоматичен илик вкл. око-илик - програма за зашиване на копчета - лост за повдигане на крачето с коляно - LED светлини - тъч екран - USB вход - масичка за допълнителна шевна повърхност - старт/стоп бутон за шиене без педал - индикатор за горния конец - максимална скорост на шиене до 1000 бода/мин. - възможност за корекции и настройки на всички параметри на програмите дори по време на шиене - сензор за скъсан конец - автоматична затяжка - позициониране на иглата в горно/долно положение - автоматична вдевачка - автоматично отрязване на конците - памет - огледален образ - регулиране на скоростта на шиене - регулиране на натиска на крачето - регулиране на опъна на конеца - регулиране на дължината на тигела до 5 мм. - регулиране на ширината на тигела до 9 мм. - 11 позиции на иглата - 3 ножчета за отрязване на конците - луксозен несесер за аксесоари + луксозна чанта за машината - 24 месеца гаранция ..
- Quilting шевна машина - Новост - ротационен грайфер - ЕС...
3,880.00лв.
Quilting шевна машина  Berninа B 560 + вкл. бродировъчен модул
- бродировъчен автомат и шевна машина - Новост - ротационен грайфер - ЕСО режим - 700 бр. шевни програми + 5 Азбуки за шиене - 70 вградени бродерии с формат .EXP + 4 Азбуки за бодиране - специално краче регулатор на тигела - 11 вида автоматичен илик вкл. око-илик - работно поле 400/150 мм. - програма за зашиване на копчета - лост за повдигане на крачето с коляно - работно поле 280/160 мм. - LED светлини - тъч екран - директна връзка с компютър - USB вход - USB - масичка за допълнителна шевна повърхност - старт/стоп бутон за шиене без педал - индикатор за горния конец - максимална скорост на бродиране до 680 бода/мин. - максимална скорост на шиене до 1000 бода/мин. - 2 гергефа за различни по големина бродерии - възможност за корекции и настройки на всички параметри на програмите дори по време на шиене - сензор за скъсан конец - автоматична затяжка - позициониране на иглата в горно/долно положение - автоматична вдевачка - автоматично отрязване на конците - памет - комбиниране на програми, огледално шиене на програми, завъртане - регулиране на скоростта на шиене - регулиране на натиска на крачето - регулиране на опъна на конеца - регулиране на дължината на тигела до 5 мм. - регулиране на ширината на тигела до 9 мм. - 11 позиции на иглата - огледален образ, позициониране, комбиниране на програми, завъртане, промяна на размера - 3 ножчета за отрязване на конците - лесно преминаване от бродиране към шиене - подробно ръководство за експлоатация + обучение - луксозен несесер за аксесоари + луксозна чанта за машината + луксозна чанта за бродировъчния комплект - 24 месеца гаранция ..
- бродировъчен автомат и шевна машина - Новост - ротационен грайфе...
5,220.00лв.
Quilting шевна машина  Bernina B 570 Quilters Edition
-  Quilting шевна машина - 642 бр. шевни програми + 5 Азбуки за шиене - BSR краче регулатор на тигела - ECO режим - 11 вида автоматичен илик вкл. око-илик - програма за зашиване на копчета - лост за повдигане на крачето с коляно - работно поле 280/160 мм. - LED светлини - тъч екран - директна връзка с компютър - USB вход - масичка за допълнителна шевна повърхност - старт/стоп бутон за шиене без педал - индикатор за горния конец - максимална скорост на шиене до 900 бода/мин. - възможност за корекции и настройки на всички параметри на програмите - сензор за скъсан конец - автоматична затяжка - позициониране на иглата в горно/долно положение - автоматична вдевачка - памет - комбиниране на програми, огледално шиене на програми, завъртане - регулиране на скоростта на шиене - регулиране на натиска на крачето - регулиране на опъна на конеца - регулиране на дължината на тигела до 5 мм. - регулиране на ширината на тигела до 5.5 мм. - 11 позиции на иглата - 3 ножчета за отрязване на концитe - подробно ръководство за експлоатация - луксозен несесер за аксесоари + луксозна чанта за машината - 24 месеца гаранция ..
-  Quilting шевна машина - 642 бр. шевни програми + 5 Аз...
3,290.00лв.
Quilting шевна машина  Bernina B 570 Quilters Edition + вкл. бродировъчен модул
- бродировъчен автомат и шевна машина - 642 бр. шевни програми + 5 Азбуки за шиене - 50 вградени бродерии с формат .EXP + 4 Азбуки за бродиране - BSR краче регулатор на тигела - ECO режим - 11 вида автоматичен илик вкл. око-илик - програма за зашиване на копчета - лост за повдигане на крачето с коляно - работно поле 280/160 мм. - LED светлини - тъч екран - директна връзка с компютър - USB вход - USB - масичка за допълнителна шевна повърхност - старт/стоп бутон за шиене без педал - индикатор за горния конец - максимална скорост на бродиране до 680 бода/мин. - максимална скорост на шиене до 900 бода/мин. - 2 гергефа за различни по големина бродерии - възможност за корекции и настройки на всички параметри на програмите - сензор за скъсан конец - автоматична затяжка - позициониране на иглата в горно/долно положение - автоматична вдевачка - памет - комбиниране на програми, огледално шиене на програми, завъртане - регулиране на скоростта на шиене - регулиране на натиска на крачето - регулиране на опъна на конеца - регулиране на дължината на тигела до 5 мм. - регулиране на ширината на тигела до 5.5 мм. - 11 позиции на иглата - 3 ножчета за отрязване на конците - лесно преминаване от бродиране към шиене - подробно ръководство за експлоатация - луксозен несесер за аксесоари + луксозна чанта за машината + луксозна чанта за бродировъчния комплект - 24 месеца гаранция ..
- бродировъчен автомат и шевна машина - 642 бр. шевни програм...
4,530.00лв.
Бродировъчен модул за Bernina B560/ B570
Бродировъчен модул към серия 500  -  Bernina B560, B570Моделите В560 и 570 могат да се окомплектоват с бродировъчния модул. Имате огромен избор от атрактивни бродерии, с които може да правите дори сложни комбинации върху вашите проекти, чрез лесното им избиране от тъчскрийна.Комплекта съдържа: кабел, USB, комплект игли и конци, 2 бр. гергефа, краче за бродерия, луксозна чанта за бродировъчния модул...
Бродировъчен модул към серия 500  -  Bernina B560, B570Мо...
1,340.00лв.
оверлог Bernina L460
Оверлогът Bernina L460 предлага отличен шевен комфорт ! С Bernina L460 правите оверложни тигели и подгъви с най-високо качество, от фино пико до широки декоративни тигели. Оверлогът предлага система за повдигане на крачето с коляно, като ръцете ви остават свободни за водене на плата. Bernina L460 е с патентован контрол на опъна на конците на плетачите за перфектни тигели! Педалът на оверлога е със система за позициониране на иглите в горно/долно положение, което допълнително улеснява работата на потребителя! ..
Оверлогът Bernina L460 предлага отличен шевен комфорт ! С ...
1,890.00лв.
Показани 1 до 14 от 14 (1 страници)