Условия за връщане на продукти

УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ (КУПУВАЧЪТ) има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор и да върне закупения Продукт от разстояние в срок 14 работни дни, в случай че Той не е АКТИВИРАН И ИЗПОЛЗВАН, с ненарушен търговски вид, с ненарушена опаковка и цялост и при всички други условия на чл. 55 от Закона за защита на потребителя.

2. Необходимо е да изпратите уведомителен мейл на sales@ivna-bg.com, в който да ни уведомите за предстоящото връщане на продукта, като посочите номера на фактура и/или номерa на касова бележка, в зависимост от начина, който сте избрали при поръчката.

3. Връщането на ПРОДУКТ става с избрана от ПОТРЕБИТЕЛЯ куриерска фирма, като разходите по опаковането и транспортирането са за негова сметка. Изисквания към пратката: Стоката трябва да бъде изпратена на адрес, опакована в плик на спедиторската фирма и да бъдат приложени ПРЕВОДНО НАРЕЖДАНЕ ЗА КРЕДИТЕН ПРЕВОД (ако е използван банков превод) или КАСОВА БЕЛЕЖКА  при поръчката.

4. В срок до 7 работни дни след получаване на стоките обратно и след като се увери ДОСТАВЧИКА , че изискванията към стоката са спазени (не е АКТИВИРАН, ИЗПОЛЗВАН, РАЗПЕЧАТАН, с нарушен търговски вид, с нарушена опаковка и цялост и при всички други условия на чл. 55 от Закона за защита на потребителя), ще ви възстанови сумата. Възможна е и замяна с избран от Вас артикул на същата цена или на по-висока цена с доплащане в зависимост от Вашето желание. В този случай разходите за куриер са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

***КРАЙ на условия за връщане на продукт

 

§ II. РЕД ЗА ПРЕДЯВЯВЯНЕ НА РЕКЛАМАЦИИ

1. Рекламация за увредена пратка се прави в момента на получаване на пратката и в присъствието на представителя на спедиторската фирма, с който се попълва констативен протокол в три еднообразни екземпляра. 

2. При приемане на стока от представителя на спедиторската фирма без забележки не е възможно връщане на стока и предявяване на рекламации с причина дефекти при транспортиране и констатирани липси. Затова, моля преглеждайте и проверявайте съдържанието на пратката преди да подпишете товарителницата за доставка без забележки. 

***КРАЙ на ред за предявявяне на рекламации

Настоящите условия за връщане на продукт влизат в сила считано от 01.01.2021 г.